• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • 2016-Рік англійської мови

2016 – Рік англійської мови в Україні

Президент України Петро Порошенко, виступаючи з посланням до Верховної Ради, заявив про те, що 2016 рік в Україні буде оголошено Роком англійської мови, її вивчення має стати одним із пріоритетів у розвитку нашої держави. Наразі Україна є серед країн з одним із найнижчих рівнів знання англійської мови, що є суттєвим бар’єром для мешканців нашої країни.
Також Петром Порошенком було оголошено про те, що в найближчому майбутньому володіння англійською мовою буде одним із найважливіших критеріїв під час влаштування на державну службу. У рамках Року англійської мови буде проведено взаємний обмін учнями, студентами між навчальними закладами України та держав, у яких англійська є основною мовою спілкування.
Планується запровадження освітніх теле- та радіопрограм із вивчення англійської для різних категорій населення, поширення практики демонстрування фільмів англійською із субтитруванням державною мовою, активізація ведення англомовної версії офіційних веб-сайтів органів державної влади тощо.
Потрібно зазначити, що відповідно до індексу володіння англійською мовою (EF EPI), Україна перебуває на 44-у місці (серед 63 країн) із володіння англійською, що відповідає низькому рівню. Найкраще англійською, згідно з цим рейтингом, володіють у 7-ми європейських країнах: Данії, Нідерландах, Швеції, Фінляндії, Норвегії, Польщі та Австрії.

Посилання на Указ Президента

Кiлькiсть переглядiв: 266

Коментарi